Beertje Anders
  • Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal

Hoi, welkom op mijn website! 

Voor kleuters en jonge kinderen

Beertje Anders is de hoofdpersoon van een serie verhalen en filmpjes. De verhalen zijn geschreven en getekend door Herman Vos. In 2008 ontstond het eerste Beertje Anders verhaal naar aanleiding van een docententraining. Tijdens de training werd geconstateerd dat er voor kleuters en jonge kinderen geen goed sociaal emotioneel lesmateriaal was.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Met deze insteek werden de eerste e‑boekjes van Beertje Anders gemaakt. Zo kwamen er filmpjes over het voorkomen van pesten en de vijf afspraken. Gevolgd door boekjes/filmpjes over gevoelens, gevoelens verbergen en handgbaren. Nu zijn er inmiddels meer dan zeventig filmpjes over allerlei onderwerpen, zoals: gezond eten, hygiëne, verkeer, ziek zijn, en over allerlei gevoelens, zoals: verliefd zijn, verdriet bij een scheiding, vriendschap, sorry zeggen, ruzie en ga zo maar door. Beertje Anders legt vooral uit dat iedereen anders is, anders denkt en anders doet en dat deze diversiteit heel waardevol is. Alle verhaaltjes zijn ingesproken door Beatrijs Sluiter. Met verschillende stemmetjes laat zij de beertjes hun verhaal vertellen.

Voor een fijne sfeer

In 2012 zijn de liedjes toegevoegd. Deze zijn gemaakt door Joop Baggen en gezongen door de kiddietunes. Hiermee is er een vrolijke noot in het geheel gekomen. Ook is er toen een musical voor oudere kinderen ontwikkeld. Voor een fijne sfeer op school is het niet alleen belangrijk om dit vanaf jonge leeftijd aan de kinderen te leren, maar is het ook goed om de hogere klassen hierbij te betrekken. Dit kan door de oudere kinderen de musical voor de jongsten te laten uitvoeren. Zo wordt het iets van de hele basisschool

 

Beertje Anders is er voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Hij maakt dezelfde situaties mee als jonge kinderen en laat zien hoe hij ermee omgaat.

Blog 

Tweetalig onderwijs

Binnen het lidmaatschapsgedeelte op de website zijn alle digitale lesmaterialen van Beertje Anders te downloaden. Nieuw hieraan toegevoegd is Kooky Bear. Met Kooky Bear kan er in de klas gewerkt worden met dezelfde materialen in twee talen. Heel geschikt dus voor scholen waar tweetalig onderwijs wordt aangeboden, maar ook als u als ouder of gastgezin kinderen al op jonge leeftijd al de Engelse taal wilt meegeven. Lees hier meer over Kooky Bear en de voordelen van tweetalig onderwijs. 

Lees meer »

Doe jij ook mee?

Hoi, doe jij ook mee met de kleurwedstrijd kijk snel hier om een leuke kleurplaat uit te zoeken en misschien win jij wel een leuke prijs! 

Lees meer »

XXXL kleurplaat toegevoegd!

Het begin van het schooljaar is hét moment om de vijf afspraken met jouw leerlingen te maken. Elke week een nieuwe afspraak. Daarom is nu de XXL kleurplaat bij afspraak 1 - Samen spelen, samen delen toegevoegd. Als je de gratis kleurplaat gaat doen hoor ik heel graag hoe het gegaan is. Stuur je dan een reactie?? De vijf afsprakenBeertje anders maakt met kleuters en jonge kinderen vijf afspraken om pesten zoveel mogelijk te voorkomen en de sfeer in de groep te verbeteren. Bij de vijf afspraken zitten heel veel gratis (les-)materialen waar iedereen gebruik van mag maken. Dus gebruik ze op school, de kinderopvang en ook thuis. Naast de gratis materialen zijn er veel leuke, bijpassende posters en vertelverhalen verkrijgbaar. Kortom een compleet pakket waarmee je zo kunt gaan werken. Heel veel plezier met alle materialen!

Lees meer »

De scholen gaan weer beginnen!

Nu de scholen weer opstarten kan er, tijdens de gouden weken, gewerkt worden met de vijf afspraken. Elke week één afspraak. De afspraken worden ondersteund met filmpjes, liedjes en er kan van elke afspraak een poster in de klas opgehangen worden. Ook kunnen de afspraken mee naar huis, zodat ook daar de afspraken gelden. Zo gaat het weer een fijn schooljaar worden.Afspraak 1 - Samen spelen, samen delenAfspraak 2 - Lief zijn voor elkaarAfspraak 3 - Goede woorden zeggenAfspraak 4 - Zeggen wat je wel en niet wiltAfspraak 5 - Vraag hulp, geef hulp

Lees meer »

Je kunt je hier inschrijven als je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen