Beertje Anders
  • Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal

Hoi, welkom op mijn website! 

Voor kleuters en jonge kinderen

Beertje Anders is de hoofdpersoon van een serie verhalen en filmpjes. De verhalen zijn geschreven en getekend door Herman Vos. In 2008 ontstond het eerste Beertje Anders verhaal naar aanleiding van een docententraining. Tijdens de training werd geconstateerd dat er voor kleuters en jonge kinderen geen goed sociaal emotioneel lesmateriaal was.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Met deze insteek werden de eerste e‑boekjes van Beertje Anders gemaakt. Zo kwamen er filmpjes over het voorkomen van pesten en de vijf afspraken. Gevolgd door boekjes/filmpjes over gevoelens, gevoelens verbergen en handgbaren. Nu zijn er inmiddels meer dan zeventig filmpjes over allerlei onderwerpen, zoals: gezond eten, hygiëne, verkeer, ziek zijn, en over allerlei gevoelens, zoals: verliefd zijn, verdriet bij een scheiding, vriendschap, sorry zeggen, ruzie en ga zo maar door. Beertje Anders legt vooral uit dat iedereen anders is, anders denkt en anders doet en dat deze diversiteit heel waardevol is. Alle verhaaltjes zijn ingesproken door Beatrijs Sluiter. Met verschillende stemmetjes laat zij de beertjes hun verhaal vertellen.

Voor een fijne sfeer

In 2012 zijn de liedjes toegevoegd. Deze zijn gemaakt door Joop Baggen en gezongen door de kiddietunes. Hiermee is er een vrolijke noot in het geheel gekomen. Ook is er toen een musical voor oudere kinderen ontwikkeld. Voor een fijne sfeer op school is het niet alleen belangrijk om dit vanaf jonge leeftijd aan de kinderen te leren, maar is het ook goed om de hogere klassen hierbij te betrekken. Dit kan door de oudere kinderen de musical voor de jongsten te laten uitvoeren. Zo wordt het iets van de hele basisschool

 

Beertje Anders is er voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Hij maakt dezelfde situaties mee als jonge kinderen en laat zien hoe hij ermee omgaat.

Blog 

Zomervakantie

Wat fijn hé, dat het vakantie is. Ik vind het altijd heerlijk om te zwemmen. We gaan altijd naar de spartelvijver en daar kun je ook fijn in het zand spelen. We bouwen dan mooie zandkastelen met een grote gracht er omheen. Heb je mijn kleurplaat al ingekleurd? Als je aan het kleuren bent, laat dan papa of mama een leuke foto maken, dan laat ik die aan Beertje Bruin zien en zet ik jouw foto op de website! Doen hé, dat vind ik leuk!

Lees meer »

Hoi, leuk dat je hier een kijkje komt nemen!

Hoi, leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Een blog van mij, Beertje Anders. Mijn website is ook weer helemaal vernieuwd en daar ben ik best wel trots op. Ik hoop dat je vaak langskomt op mijn website. Ik wil ook graag veel volgers, want ik vind het leuk om samen avonturen te beleven.

Lees meer »

Je kunt je hier inschrijven als je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen