• Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal
Beertje Anders » Juf of meester » Script 5 STOP

Script 5 STOP

 

Acteur 8
Gesproken tekst Iedereen krijgt bij zijn geboorte een eigen plekje in de wereld. Een plaats die je voor jezelf mag opeisen en waar anderen rekening mee moeten houden. Je hebt deze ruimte nodig om je prettig en veilig te voelen. Zoveel ruimte zou je in de klas ook moeten hebben, meestal lukt dat nog net. 
Aktie Groep + acteur 8 De kinderen draaien op het podium zonder elkaar aan te raken. 

Acteur 8
Gesproken tekst Er zijn situaties dat iemand geen rekening houdt met jouw plekje. Dan moet je voor jezelf opkomen en duidelijk je grenzen aangeven.
Aktie Groep + acteur 8 Acteur 8 vertelt over het plekje op de wereld (voorlezen). De groep verdeelt zich over het podium. Iedereen brengt zijn armen op schouderhoogte en gaat zover uit elkaar staan, dat de vingertoppen elkaar net niet raken.

Groep
Gesproken tekst STOP! Deze ruimte heb ik nodig. STOP!  STOP! Hou ook rekening met mij. STOP!  STOP! 
Aktie Groep + acteur 8 Acteur 8 loopt rond en bij iedereen waar hij te dicht bijkomt zegt diegene uit de groep STOP! Met hand gebaar.

Groep
Gesproken tekst Als ik iets leuk vind zeg ik: “Dit is leuk.” Als ik iets raar vind zeg ik: “Dit is raar.” Als ik iets grappig vind zeg ik: “Dit is grappig.” Als ik iets dom vind zeg ik: “Dit is dom.” Als ik iets tof vind zeg ik: “Dit is tof.” Als ik iets fijn vind zeg ik: “Dit is fijn.” Als ik iets jammer vind zeg ik: “Dit is jammer.” Als ik  iets stom vind zeg ik: “Dit is stom.” Als ik iets rot vind zeg ik: “Dit is rot.” Als ik iets mooi vind zeg ik: “Dit is mooi.” Als ik iets super vind zeg ik: “Dit is super.” Als ik iets cool vind zeg ik: “Dit is cool.”
Aktie Groep  Om de beurt een tekst. Spreek je zin duidelijk uit.

 

STOP (liedje)

 

Playback of karaoke tekst  Drie, twee, een, Aktie Meester of juf zet het liedje: “S.T.O.P.” aan. Het liedje zingen (playback of karaoke)Steeds een ander kind
Playback of karaoke tekst Als ik iets leuk vind zeg ik: “Dit is leuk.” Als ik iets raar vind zeg ik: “Dit is raar.” Als ik iets grappig vind zeg ik: “Dit is grappig.” Als ik iets dom vind zeg ik: “Dit is dom.” Als ik iets tof vind zeg ik: “Dit is tof.” Als ik iets fijn vind zeg ik: “Dit is fijn.” Als ik iets jammer vind zeg ik: “Dit is jammer.” Als ik iets stom vind zeg ik: “Dit is stom.” Als ik iets rot vind zeg ik: “Dit is rot.” Als ik iets mooi vind zeg ik: “Dit is mooi.” Als ik iets super vind zeg ik: “Dit is super.” Als ik iets cool vind zeg ik: “Dit is cool”.
Aktie Hierbij kan ook steeds een ander kind zingen. 

Playback of karaoke tekst Kietelen is grappig, kietelen is leuk. En als ze doorgaan dan lig ik in een deuk. Maar gaan ze maar door en houden ze niet op, dan roep ik S.T.O.P. STOP!
Aktie Refrein

Playback of karaoke tekst S is van stop, als ik zeg dat je moet stoppen. T is van terug, als ik zeg: vlieg op. O is van over en uit, en hou op P is de laatste letter van STOP . S is van stop, als ik zeg dat je moet stoppen. T is van terug, als ik zeg: vlieg op. O is van over en uit, en hou op. P is de laatste letter van STOP
Aktie Om beurten omdraaien met de letters stop. 
Playback of karaoke tekst Als ik iets rot vind zeg ik: “Dit is rot.” Als ik iets mooi vind zeg ik: “Dit is mooi.” Als ik iets super vind zeg ik: “Dit is super.” Als ik iets cool vind zeg ik: “Dit is cool.” Stoeien is grappig, stoeien is leuk. En als ze doorgaan dan lig ik in een deuk. Maar gaan ze maar door en houden ze niet op, dan roep ik S.T.O.P., STOP! 
Playback of karaoke tekst S is van stop, als ik zeg dat je moet stoppen. T is van terug, als ik zeg: vlieg op. O is van over en uit, en hou op. P is de laatste letter van STOP . S T O P  STOP!!
Aktie Refrein

Playback of karaoke tekst S is van stop, als ik zeg dat je moet stoppen. T is van terug, als ik zeg: vlieg op. O is van over en uit, en hou op. P is de laatste letter van STOP
Aktie Refrein 2x