• Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal
Beertje Anders » Juf of meester » Script 6 Iedereen is anders

Script 6 Iedereen is anders

Acteur 7
Gesproken tekst Maar ik ben anders!
Aktie Acteur 7 Loopt naar voren.

 

Acteur 8
Gesproken tekst Iedereen is anders. Gelukkig maar, anders zou het erg saai zijn op deze wereld. En als je net als de anderen bent dan ben je dus een kopie van een kopie van een kopie. En zoals je weet: een kopie is altijd minder dan het origineel. Wie ben jij en wat maakt jou origineel op deze wereld. Durf anders te zijn. Jij bent uniek en dat maakt jou bijzonder. Accepteer dat je anders bent en accepteer dat de ander anders is en mag zijn. Dat maakt onze wereld juist zo prachtig.
Aktie Acteur 8 Als het teveel tekst is kun je het ook gewoon voorlezen.

 

Groep
Gesproken tekst Ik ben knap. Ik ben lelijk. Ik ben arm. Ik ben rijk. Ik ben dun. Ik ben dik. Ik ben sportief. Ik ben lief. Ik ben gemeen. Ik ben gewoon. Ik ben extreem. 
Aktie Groep Heeft zich omgekleed. Ze komen 1 voor 1 op het podium. Extreem uitgedost en laten hiermee zien dat iedereen anders is
.

Groep
Gesproken tekst Gewoon anders! Nou en? 
Aktie Groep  De groep reageert steeds op de acteur Die opkomt. Deze sluit zich aan bij de groep. 

 

Acteur 7 tekst Dat betekent dat ik ook anders ben! 

Iedereen is anders. (Liedje)

 

 

 

 

Playback of karaoke tekst Drie, twee, een,
Aktie Meester of juf zet het liedje: “Iedereen is anders” aan. Het liedje zingen (playback of karaoke)


Playback of karaoke tekst Ik hou van zingen (lalalalala). Ik hou van springen. Ik hou van vogeltjes en rustige dingen. Ik hou van klimmen. Ik hou van lezen. Ik hou van keihard op mijn driewieler racen. Ik hou van drummen. Ik hou van fluiten. En als het stormt, nou dan moet ik naar buiten. Ik hou van bietjes. Ik van kroketten. Ik hou van bloemen en van mooie boeketten. 
Aktie Om de beurt tekst zingen en het anders zijn uitbeelden. 

Playback of karaoke tekst Maar ik pest je niet. Nee, ik pest je niet. Waarom zou ik pesten,  Nee, dat doe ik niet Dus ik pest je niet. Nee, ik pest je niet. Waarom zou ik?  Pesten nee, dat doe je niet
Aktie Dansje

Playback of karaoke tekst Iedereen is anders (3x) Ja, en? Iedereen is anders, iedereen. Dat betekent dat ik ook anders ben. 
Aktie Refrein

Playback of karaoke tekst Ik hou van rennen. Ik hou van zitten. Ik hou van kersen om te spugen met (de) pitten. Ik hou van vlinders. Ik hou van leeuwen. Ik zit graag binnen als het buiten gaat sneeuwen. 
Aktie Om de beurt tekst zingen en  het anders zijn uitbeelden. 

Playback of karaoke tekst Maar ik pest je niet, nee, ik pest je niet. Waarom zou ik pesten, nee, dat doe je niet. Dus ik pest je niet, nee, ik pest je niet. Waarom zou ik? Pesten nee, dat doe je niet. 
Aktie Dansje

 

Playback of karaoke tekst Iedereen is anders (3x) nou, en? Iedereen is anders, iedereen. Dat betekent dat ik ook anders ben. 
Aktie Refrein

Acteur 7
Playback of karaoke tekst Toch is het raar. 
Acteur 5
Playback of karaoke tekst Toch is het fijn. Dat wij de beste vriendjes zijn

Groep
Playback of karaoke tekst Lalala… 
Aktie Hand in hand.
Playback of karaoke tekst Iedereen is anders (3x).
Aktie Refrein
Playback of karaoke tekst En dat is fijn! Iedereen is anders, iedereen. Dat betekent dat wij ook anders zijn. (ik ben anders dan jij)  Dat betekent dat wij ook anders zijn. (ik ben anders dan jij) Dat betekent dat wij ook anders zijn dan iedereen!