• Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal
Beertje Anders » Juf of meester » Gevoelens herkennen » Kleuters en gevoelens

Kleuters en gevoelens

lesmateriaal gevoelens voor kleuteronderwijs

 

Beertje Anders probeert moeilijk thema's; zoals gevoelens, op een eenvoudige manier aan kleuters en jonge kinderen uit te leggen. Hiervoor zijn verschillende lesmaterialen beschikbaar. Op de pagina gevoelens herkennen staan de filmpjes: gevoelens herkennen, gevoelens verbergen, gevoelens versterken met handgebaren, Beer Koning en het gouden masker, Beer wild wordt tam, Beertje Bruin is verdrietig en fantasie van mijn gevoelens. 

Gevoelens herkennen

Het eerste filmpje gaat over het herkennen van gevoelens. Beer Juf legt de gevoelens bang, boos, blij en verdrietig uit aan de beertjes. In het begin van het filmpje wordt uitgelegd dat via de ledenpagina twaalf verschillende emoties uitgeprint kunnen worden. Deze platen kunnen geplastificeerd worden en net als bij Beer Juf opgehangen worden in het klaslokaal. Zo kunnen de kinderen de gevoelens leren herkennen. Ook maakt Beer Juf gebruik van spiegels zodat de verschillende gevoelens geoefend kunnen worden. Ook het werkblad 'emoties intekenen' en het bij het filmpje behorende voorleesboekje zijn via de ledenpagina te downloaden. Door het kijken en luisteren naar het filmpje over gevoelens herkennen en het meedoen met alle oefeningen leren kleuters en jonge kinderen veel over het herkennen van emoties en gevoelens. Een leuke les voor het kleuteronderwijs, maar ook voor de dagopvang van jonge kinderen.

Gevoelens verbergen

Een filmpje over gevoelens verbergen. Beer Juf gaat dit oefenen met alle beertjes in de klas. Beer Juf legt uit dat je gevoelens niet tonen eigenlijk hetzelfde is als je gezicht verbergen achter een masker. Beer juf vertelt het verhaal van Beer Koning en het gouden masker. Daarna mogen alle beertjes zelf een masker gaan makenBij deze les passen de knipmaskers van Beertje Anders, Beertje Bruin en Beer Koning. De maskers zijn te downloaden via de ledenpagina.

Op dezelfde pagina staan ook de filmpjes over:

  • Gevoelens versterken met handgebaren
  • Beer Koning en het gouden masker
  • Beer Wild wordt tam
  • Beertje Bruin is verdrietig
  • Fantasie van mijn gevoelens

Over gevoelens en gevoelens verbergen zijn in het winkeltje ook twee kleine leesboekjes en twee vertelverhalen verkrijgbaar.