• Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal

Maak ook de vijf afspraken

Voor een fijne sfeer in de groep

De vijf afspraken

Maak met de kinderen/leerlingen de vijf afspraken voor een fijne sfeer in de groep of klas. Na het beluisteren van het verhaaltje over een afspraak, het zingen van het liedje en het ophangen van de bijbehorende poster kunnen de kinderen ook telkens één bladzijde uit het werkboekje maken. Door de bijpassende posters (A3-formaat) in de klas op te hangen blijven de vijf afspraken steeds onder de aandacht. U vindt de bijbehorende poster onderaan elke pagina over de afspraken. De luxe posters zijn gedrukt op stevig glanslaminaat waardoor ze lang mooi blijven. 

 

Kleurplaat 'De Vijf Afspraken'

Download de kleurplaat
PDF – 46,6 KB 214 downloads

Kaartje voor thuis

Als de vijf afspraken gemaakt zijn kan dit kaartje mee naar huis. Zo weten ook de ouders welke afspraken er op school gemaakt zijn. 

Download kaartje voor thuis
PDF – 565,2 KB 204 downloads

Diploma

Diploma van de vijf afspraken.
Leuk om mee naar huis te geven als alle afspraken gemaakt zijn. 
€ 0,35 per stuk

 

Leden kunnen het diploma ook downloaden en uitprinten. 
Lid worden - inloggen 

Werkboekje

In het werkboekje staan opdrachten voor elke afspraak. Zo worden de afspraken nog leuker en kunnen ze beter onthouden worden. 
€ 0,55 per stuk

 

Leden kunnen het werkboekje ook downloaden en uitprinten.
Lid worden - inloggen 


Producten voor de vijf afspraken:

Vertelverhalen over de vijf afspraken voor de Kamishibai of verteltheater

Leden kunnen alle vertelverhalen van Beertje Anders ook downloaden en zelf uitprinten! - inloggen

Voor een fijne sfeer vanaf de start van een nieuw schooljaar

Het schooljaar is weer begonnen en we hadden er allemaal weer heel veel zin in! Het was nog prachtig weer buiten, dus konden we heerlijk buiten spelen in het zonnetje. In de klas hebben we al hard gewerkt! We leren ook regels en afspraken van Beertje Anders. Vandaag hebben we afspraak 1 geleerd: 'Samen spelen, samen delen'". We hebben met de werkles meteen geprobeerd of dit ook lukte. In groepjes van vier maakten de kinderen een kleurplaat van Beertje Anders. Dit ging heel gezellig en de kleurplaten zijn dan ook heel mooi geworden! Elke week gaan we zo samen een afspraak maken. De kaartjes voor thuis zijn ook mee naar huis genomen en ook thuis gaan ouders meedoen met de vijf afspraken. Een leuke manier om thuis en op school met dezelfde afspraak bezig te zijn. Zo werkt het nog beter!

Heeft u ook gewerkt met de vijf afspraken, dan horen we dat graag. Ook uw foto's zijn welkom. Mail ze naar info@beertje-anders.nl