• Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal
Beertje Anders » Vertelverhalen

Vertelverhalen 

Voorlezen met een verteltheater 

Vertelverhalen voorlezen met een verteltheater kan altijd, overal en is leuk voor jong en oud! Vertelverhalen vertellen met vertelplaten in een verteltheater is heel gezellig en de platen verduidelijken het verhaal voor de luisteraars. Of je nu voorleest aan je eigen kind, op school of in een verzorgingshuis, het is voor iedereen genieten. Genieten van het verhaal en van elkaar. Een verteltheater is gemakkelijk te vervoeren en op te zetten. Binnen één minuut zit het publiek geboeid te kijken en te luisteren naar een verhaal. 

Kamishibai of verteltheater

Een vertelkastje of verteltheater komt uit Japan waar hij Kamishibai heet. Met een Kamishibai werden vertelverhalen voorgelezen aan het volk en er werd snoep verkocht aan de kinderen. Tegenwoordig worden over de gehele wereld verhalen met een verteltheater voorgelezen aan kinderen en zijn er ook veel verschillende vertelverhalen verkrijgbaar. Sommige vertelverhalen zijn kort en krachtig en vooral bedoeld om verschillende inzichten van mensen bespreekbaar te maken. Het verhaal kan dan bijvoorbeeld gaan over respect, eenzaamheid of het belangeloos helpen van andere mensen.

Vertelverhalen van Beertje Anders

De Beertje Anders‑reeks is voor de jongere kinderen bedoeld. De verhalen gaan over allerlei onderwerpen en situaties die kleuters en jonge kinderen ook meemaken. Het doel van de verhalen is om moeilijke thema's eenvoudiger uit te leggen aan de jonge luisteraars. Het grote lettertype maakt het voorlezen heel gemakkelijk en de prachtige, grote en kleurrijke vertelplaten geven een goed beeld bij het verhaal. Hieronder een overzicht van alle negentien vertelverhalen van Beertje Anders die verkrijgbaar zijn.