• Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal

Sorry zeggen

Spijt hebben en sorry zeggen

Lees meer over:

Sorry zeggen

Een filmpje over de beertjes die steeds sorry zeggen, Beer juf heeft er genoeg van en legt aan de beertjes uit dat sorry zeggen alleen zin heeft als er daarna ook werkelijk iets veranderd. Alleen steeds sorry zeggen heeft geen nut. Je gebruikt het woord sorry als je ergens spijt van hebt. Als je ergens spijt van hebt, moet je er ook iets aan willen doen, zodat het niet weer gebeurd.


Het verhaal
Sorry, sorrry, sorry, sor.... ? Als Beertje Anders wakker wordt zegt Moeder Beer: 'Het is al laat en je moet nu echt uit bed, anders kom je te laat op school.' 'Sorry', zegt Beertje Anders 'Ik kom al'. Als hij uit bed komt ziet hij zijn trein en begint er direct mee te spelen. 'Aan tafel', roept Moeder Beer. Even later komt Moeder Beer en zegt: 'Ben je nu nog aan het spelen? Je moet ontbijten, anders kom je te laat op school' 'Sorry', zegt Beetje Anders. Beertje Anders gaat nog even gamen en vergeet zijn broodje. Moeder Beer zegt: 'Eet nu door, je moet ook nog je tanden poetsen' ...

Kleurplaat 'Sorry'

Kleurplaat Sorry
PDF – 9,3 KB 394 downloads

Producten: Sorry 

Van het filmpje 'Sorry' is ook een vertelverhaal verkrijgbaar. Bekijk/bestel het vertelverhaal 'Sorry' Het verhaal past in een verteltheater of Kamishibai.

Leden kunnen binnen het ledengedeelte nog heel veel extra leuke en leerzame digitale lesmaterialen downloaden.