• Voor kleuters en jonge kinderen
  • Beleef alle avonturen met Beertje Anders
  • Met heel veel gratis lesmateriaal

Emoties herkennen voor kleuters

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 15:19

Emoties herkennen voor kleuters 

Een leuke les over het herkennen van gevoelens aan de hand van het filmpje 'Gevoelens' van Beertje Anders. In dit filmpje vertelt Beer Juf alles over gevoelens en laat ze de beertje ook met gevoelens oefenen. Zo leren de beertje alle emoties herkennen.

Na het bekijken van het filmpje kunnen de afbeeldingen van de twaalf veschillende emoties ook voor uw leerlingen opgehangen worden en kan er, net als bij de beertjes in de film, geoefend worden. De afbeeldingen kunnen vooraf via het ledengedeelte op de website gedownload en uitgeprint worden.

Lesmaterialen over gevoelens

Op de werkbladen met de beertjes kunnen de leerlingen de verschillende gevoelens intekenen. Het verhaal 'Gevoelens' is ook nog eens voor te lezen aan de hand van het boekje (A4-formaat/PDF-bestand). Het filmpje 'Gevoelens' is gratis, de lesmaterialen zijn, op de website, via de ledenpagina verkrijgbaar. Hiervoor is een lidmaatschap af te sluiten. Lees hier meer over het lidmaatschap van Beertje Anders. Over het filmpje 'Gevoelens' is ook het kleine leesboekje 'Gevoelens' en het vertelverhaal 'Gevoelens' verkrijgbaar. Deze staan in de winkeltjes. Met al deze lesmaterialen en het oefenen gaan kleuters steeds beter de verschillende emoties herkennen. 

Verbergen of versterken van emoties

Na deze les 'Emoties herkennen voor kleuters' kan er ook verder ingegaan worden op het verbergen van emoties en op het versterken van emoties met handgebaren. Zie hiervoor de beide filmpjes op de pagina 'Gevoelens herkennen'

Bij de les 'Emoties herkennen voor kleuters' past ook het verhaal van Beer Koning en het Gouden masker heel goed. Dit verhaal is als filmpje te bekijken, maar er is ook een vertelverhaal 'Beer Koning en het gouden masker' van. Met de gevoelsdobbelsteen kan er ook nog meer geoefend worden.


«   »